Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles

Stiri online

Stirile online care te intereseaza!


Romānia e fruntaşă pe lista ruşinii! Cei mai mulţi dintre cetăţeni cred că violul este justificabil, iar femeile sunt vinovate

Un studiu făcut recent de către Uniunea Europeană arată România se poziţionează pe un loc fruntaş, în topul ţărilor unde cetăţenii cred violul este justificabil, dar şi acesta poate fi provocat de către victimă.

Eurobarometrul a fost publicat pentru a coincide cu „Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor“, celebrată anual pe 25 noiembrie, şi relevă aspecte îngrijorătoare, printre care faptul că unul din patru europeni consideră că violul poate fi justificat în anumite circumstanţe, în timp ce unul din cinci spune că violenţa împotriva femeilor este adesea provocată de către victimă. De asemenea, se precizează că una din trei femei din statele membre ale Uniunii Europene s-au confruntat cu violenţă fizică şi/sau agresiuni sexuale începând cu vârsta de 15 ani, notează Adevărul.

Ce cred românii despre toate acestea?

Violul poate fi justificat dacă victima este sub influenţa alcoolului sau a drogurilor – 30% dintre români au răspuns afirmativ.

Violul poate fi justificat dacă victima acceptă să însoţească agresorul acasă – 26 % dintre români au răspuns afirmativ.

Violul poate fi justificat dacă victima poartă haine provocatoare, sumare, sexy – 25% dintre români au răspuns afirmativ.

Violul poate fi justificat dacă victima nu refuză în mod clar sau dacă nu se împotriveşte fizic – 22% dintre români au răspuns afirmativ.

 

Romānia este fruntaşă pe lista ruşinii
România este fruntaşă pe lista ruşinii

În schimb, 40% dintre români au considerat că niciuna dintre variantele de mai sus nu justifică agresiunile sexuale. România ocupă locul fruntaş în topul general, 55% dintre cetăţenii ţării noastre considerând că cel puţin unul dintre aspectele de mai sus îndreptăţeşte agresorul să violeze o femeie. Printre ţările ai căror cetăţeni împărtăşesc o părere similară se numără Ungaria (locul doi, cu 47%) şi Bulgaria (locul 3, cu 43%) La polul opus, doar 6% din suedezi consideră că femeia ar putea fi vinovată pentru o asemenea tragedie, în Spania – 8% învinovăţesc femeia, iar în Finlanda 11% cred că ar putea exista cazuri în care violul poate fi justificat.


Sursa: RomaniaTv.Net


loading...